× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Zaključek Pravljičnih uric v Podlipi

V Podlipi že nekaj let zapored v zimski polovici leta v sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika potekajo Pravljične urice. Otroci z zanimanjem prisluhnejo napetemu dogajanju in nepredvidljivim zapletom

Objavljeno: 31.3.2018 11:24:09 | Tiskaj | Pošlji
V Podlipi že nekaj let zapored v zimski polovici leta v sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika potekajo Pravljične urice. Otroci z zanimanjem prisluhnejo napetemu dogajanju in nepredvidljivim zapletom, še posebej všeč so jim pravljice, v katerih nastopajo razbojniki, zmaji in princeske. Seveda v pravljicah dobri junaki vedno premagajo hudobce.



V letošnji pravljični sezoni smo do zdaj imeli že 23 Pravljičnih uric, do konca pa se bomo družili še trikrat (26. marca, 9. aprila in 16. aprila 20118). V ponedeljek, 2. aprila 2018, zaradi velikonočnih praznikov Pravljična urica odpade, bo pa zato toliko bolj zanimivo v ponedeljek, 9. aprila, ko bodo otroci prisluhnili pravljici, ki jo bodo zanje pripravili očetje. Pravljična srečanja bomo zaključili v ponedeljek, 16. aprila 2018. Tako kot vedno, se bomo družili v učilnici šole v Podlipi, med 17.30 in 18.15. Vabljeni so vsi otroci med 4. in 9. letom starosti, da se mi pridružijo, še posebej pa tisti, ki so se celo zimo pridno udeleževali Pravljičnih uric.

Hkrati pa ste vsi prijazno vabljeni tudi na Noč knjige, ki jo bomo v Cankarjevi knjižnici Vrhnika obeležili v ponedeljek, 23. aprila 2018. Ob tej priložnosti bomo ob 18.00 v Cankarjevi hiški na mladinskem oddelku gostili Matica Slapšaka, ki nam bo pripovedoval pravljice iz svoje zbirke Zvezdne pravljice. Odrasli boste ob 19.00 lahko prisluhnili Lidiji Golc, ki bo predstavila svojo pesniško zbirko Vsakomur iz svoje lepene. Ob 20.00 bo svojo knjigo Zemlja, voda, seme predstavil Anton Komat, med 18.00 in 22.00 pa si boste lahko ogledali film Najstarejši voz na svetu.

Vljudno vabljeni!
Barbara Kuzmič

Povezani dokumenti
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!