× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Dodatna pojasnila k obvestilu, ki je bilo priloženo obračunu vodarine

V nadaljevanju objavljamo obvestilo, ki ste ga prejeli tudi po pošti kot prilogo obračuna vodarine - OBVEŠČANJE UPORABNIKOV, ZIRS, NIJZ in NLZOH V LETU 2023

Objavljeno: 29.1.2023 21:03:52 | Tiskaj | Pošlji
V nadaljevanju objavljamo obvestilo, ki ste ga prejeli tudi po pošti kot prilogo obračuna vodarine - OBVEŠČANJE UPORABNIKOV, ZIRS, NIJZ in NLZOH V LETU 2023. V tem obvestilu so navedeni različni načini obveščanja uporabnikov pitne vode, tudi v primerih, če bi bila dokazana neskladnost. V pitni vodi se lahko pojavijo mikroorganizmi, ki so povzročitelji bolezni in v takih primerih se običajno izreče ukrep prekuhavanja vode. To je praviloma kratkoročen, nujen ukrep, s katerim izboljšamo mikrobiološko kakovost pitne vode. S pravilnim prekuhavanjem uničimo ali inaktiviramo mikroorganizme v pitni vodi, ki so povzročitelji nalezljivih bolezni in se prenašajo z vodo. 
 
V želji po boljši informiranosti, na spletnih straneh objavljamo navodila v zvezi s prekuhavanjem vode, ki jih pripravlja Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ. 
 
Navodila so dostopna tudi na spletnih straneh NIJZ: https://nijz.si/moje-okolje/pitna-voda/navodila-o-prekuhavanju-vode/. Na spletnih straneh NIJZ boste našli tudi številne uporabe informacije kot so priporočila za vzdrževanje hišnega vodovodnega omrežja ipd.

KS Podlipa-Smrečje
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!