× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

KS Podlipa – Smrečje spet čistejša

V soboto 11. aprila 2015 je potekala čistilna akcija na celotnem območju občine Vrhnika.

Objavljeno: 28.4.2015 7:37:02 | Tiskaj | Pošlji


V soboto 11. aprila 2015 je potekala  čistilna akcija na celotnem območju občine Vrhnika. Komunalno podjetje Vrhnika je poskrbelo za vreče in rokavice ter natančna navodila, kako ločevati odpadke, ob koncu čiščenja pa za odvoz odpadkov na ustrezno deponijo.

 V  KS Podlipa-Smrečje smo že na zboru krajanov obvestili  prisotne, da bo drugo soboto v aprilu potekala akcija čiščenja in jih naprosili, da se jo v čim večjem številu udeležijo. Poleg tega je bil določen tudi  koordinator, član KS Tadej Končan, ki je še dodatno poskrbel, da so bili krajani obveščeni in jim razdelil tudi vreče in navodila glede ločevanja odpadkov. Čiščenja se je udeležilo 35 krajanov med njimi tudi več otrok. Potekalo je od začetka Podlipe, torej od Razorske doline, pa vse do vrha Smrečja.  Poleg  površin ob glavni cesti, so bile očiščene tudi poti proti zaselkom. Še vedno prevladujejo odpadki kot so :  PVC vrečke in plastenke, pločevinke, papirne embalaže od cigaret in  sladkih jedi. Nabralo se je tudi  nekaj odpadnih avtomobilskih delov in celo skupaj s posodo odvržene  hrane. Primerjalno na obdobje prvih let poteka akcije čiščenja ocenjujemo, da število odvrženih odpadkov  v naravo upada, predvsem pa se zmanjšuje število divjih odlagališč. To v končni fazi le kaže na višjo kulturno osveščenost  uporabnikov cestnih površin  in obiskovalcev narave. 

Vsem krajanom, ki ste s pobiranjem odpadkov pomagali, da je naša KS Podlipa – Smrečje spet čistejša se iskreno zahvaljujemo. In le še misel za tiste, ki se akcije ne udeležijo v prepričanju, da za drugimi ne bodo čistili. Ni sramotno smeti pobirati, pač pa jih je sramotno in brezbrižno odmetavati.

Za KS Podlipa – Smrečje:  Sonja Malovrh
April 2015  

Povezani dokumenti
Galerija slik
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!