× Aktualno Društva Podjetja Foto galerija Kontakti
☰Menu

Zaključek pravljičnih uric v Podlipi

V ponedeljek, 10. aprila 2017, smo imeli v Podlipi zadnjo Pravljično urico te sezone.

Objavljeno: 3.5.2017 18:17:45 | Tiskaj | Pošlji
V ponedeljek, 10. aprila 2017, smo imeli v Podlipi zadnjo Pravljično urico te sezone.



Ker je bil čudovit sončen dan, smo se zbrali kar na otroškem igrišču za šolo. Tako kot vedno, je šlo tudi tokrat vse po »protokolu«. Najprej so se vsi otroci predstavili z imeni, potem smo se prešteli in ponovili pravljična pravila. Otroci so se posedli na stopnice otroške hiške, nato pa so prisluhnili pravljici o sraki Sabini in njenih gozdnih prijateljih. Srako so zaradi njene slave, da je kradljivka, prijatelji obsodili, da je podlasici ukradla maline, vendar se je na koncu izkazalo, da so jih mravlje odnesle v mravljišče, ker so čistile gozd. Pravljica se srečno konča, saj se živali sraki opravičijo, ker so jo po krivem obdolžile kraje. Sraka pa je za vse prijatelje v znak sprave na koncu priredila slasten malinji piknik.

Po pravljici smo se vsi skupaj odpravili v učilnico, kjer so otroci ustvarjali. Polepšali so odslužene stekleničke in jih spremenili v prave pravcate vazice, ki bodo mamicam prišle še kako prav za dišeče pomladne šopke. Na koncu smo si tudi mi – tako kot gozdi prijatelji iz pravljice – privoščili piknik, za kar se najlepše zahvaljujem Sonji Žakelj in Matjažu Prelogarju. Otroci so se družili in igrali na igralih za šolo, prejeli pa so tudi Pohvale za sodelovanje na Pravljičnih uricah. Nekateri so bili kar malo žalostni, ker se bo naše druženje za nekaj časa prekinilo in že komaj čakajo, da se bomo jeseni spet srečali.

Zame je bila ta pravljična sezona nekaj posebnega, saj sem sprejela izziv in se tudi sama prvič preizkusila v vlogi pravljičarke. Z veseljem se bom v tej vlogi kalila tudi v prihodnje.

Barbara Kuzmič
Povezani dokumenti
Domov
Pokrajina v sliki
Društva
Podjetja
1 Klik d.o.o. © 2012 Vse pravice pridržane!